La transició cap a les energies renovables ja és imparable. Per tant, estudiar un curs d’energia solar fotovoltaica pot convertir-se en la millor alternativa per al teu futur. En aquest article et mostrarem la importància de l’energia solar en l’actualitat i com evolucionarà durant els pròxims anys. A més, t’explicarem els diferents avantatges de sumar-te a aquesta tendència.

EOC som una escola de formació a Barcelona i Hospitalet que dins del nostre ventall de formacions tècniques, disposem del Curs d’Instal·lacions Solars Fotovoltaiques. Si t’interessa aquesta formació, no dubtis a contactar-nos.

El camí cap a un món més sostenible

Fins fa només uns anys, les energies renovables suposaven un petit percentatge del pool elèctric d’Espanya. No obstant això, la situació actual és molt diferent.

Durant l’any passat, de mitjana, més del 61 % de tota l’energia produïda tenia el seu origen en plantes d’energies renovables. Només l’energia solar, de manera individual, va produir al voltant del 20% de tota l’electricitat del país, una cosa impensable fins ara.

I és d’esperar que la seva producció continuï en augment en els pròxims exercicis, ja que les granges solars i l’autoconsum domèstic continuaran demandant noves instal·lacions.

Perquè et facis una idea, només entre 2022 i 2023 la producció nacional d’energia solar va créixer un 33 %, i xifres similars ofereixen altres tecnologies netes, com l’eòlica, on en només en un any es van instal·lar aerogeneradors amb capacitat per a produir 661 MW addicionals.

Un mercat laboral en creixement

Una de les conseqüències immediates del creixement de l’energia solar és la necessitat de trobar tècnics qualificats. Aquesta és la raó principal per al creixement dels cursos d’energia solar fotovoltaica i el motiu pel qual hauries de fer el pas per a iniciar el teu camí en aquesta formació.

En aquests moments, hi ha en projecte més de 106,1 GW solars a Espanya, i la xifra continuarà en augment. I aquesta és només una petita part, ja que les petites instal·lacions solars domèstiques també continuaran augmentant gràcies als incentius oferits per les diferents Administracions.

I, d’altra banda, tampoc podem deixar de costat la necessitat de manteniment que tenen les instal·lacions solars fotovoltaiques que ja estan funcionant. Moltes d’elles, que van iniciar la seva producció fa ja més de 20 anys, progressivament estan canviant els seus panells per uns altres molt més eficients i duradors.

Què pots aconseguir en estudiar un curs d’energia solar fotovoltaica?

Si et matricules tindràs una titulació imprescindible en el competitiu mercat laboral actual. A més, t’endinsaràs en un sector amb una alta demanda, per la qual cosa moltes empreses voldran comptar amb el teu talent. Veurem tots els avantatges que et proporciona aquesta oferta formativa:

Els beneficis d’aquesta formació

Realitzar aquest curs t’ofereix nombrosos avantatges tant des del punt de vista professional com des del personal. Les veurem:

Contribuiràs a la descarbonització del sector elèctric

En realitzar instal·lacions fotovoltaiques contribuiràs de manera directa a la transició energètica del país. Com has vist, ja 6 de cada 10 kW consumits a Espanya es generen de manera sostenible, i és imprescindible que aquesta xifra continuï augmentant. Per a això, fan falta professionals com tu que continuïn incrementant la capacitat de producció solar.

formar-se en instal·lació de plaques solars fotovoltaiques

Alt nivell d’estabilitat laboral

Gràcies al creixement de l’energia fotovoltaica i a les seves necessitats de manteniment, gaudiràs d’una gran estabilitat laboral, fins i tot en èpoques en la qual l’economia no es trobi en el seu millor moment. I això no és tot, ja que la mancança de tècnics et donarà una posició més forta a l’hora de negociar les teves condicions laborals, cosa que és cada dia més important.

Formació contínua i reciclatge professional

La innovació en el camp de l’energia fotovoltaica fa que cada dia apareguin noves tecnologies. Per tant, treballar d’instal·lador de plaques solars et permetrà mantenir-te al tant de tot el que succeeix i seràs capaç d’adaptar-te a qualsevol canvi: noves bateries, panells més eficients, etc. Tot això es tradueix en un treball que mai et resultarà monòton i del qual obtindràs importants coneixements que et permetran continuar avançant en la teva carrera.

Creixement i desenvolupament professional

Els coneixements que adquireixis durant la teva formació t’obriran les portes a diferents camins professionals. No només has de conformar-te amb formar part d’una empresa. Si comptes amb la capacitat per a emprendre, també podràs iniciar el teu propi negoci en el sector.

Com has pogut comprovar, la sostenibilitat de l’energia és una necessitat en països com Espanya. Cada vegada és més necessari minimitzar les emissions de diòxid de carboni i la producció elèctrica és responsable de l’emissió d’una gran quantitat de tones cada any d’aquest gas d’efecte d’hivernacle.

Estudiar un curs d’energia solar fotovoltaica pot ser la porta d’accés a un sector en el qual la demanda de professionals supera àmpliament als tècnics disponibles. Per tant, és molt més fàcil que trobis un treball en el qual sàpiguen valorar-te i que et permeti gaudir cada dia de noves experiències. No esperis més i matricula’t com més aviat millor en aquesta formació de present i futur.